Classis Hoorn-Enkhuizen

Nieuwsbrief juni 2013

Openstelling bijbelse tuin
Ook in 2013 is de Bijbelse tuin achter het Foreestenhuis weer verschillende keren open voor belangstellenden.

Orgel Oostwoud weer in gebruik
Het orgel van de kerk van Oostwoud heeft helemaal uit elkaar gelegen: alles wat stuk was is gerepareerd! En nu ziet het orgel er weer als nieuw uit. Om dat te vieren zijn er feestelijkheden georganiseerd rondom de officiële in gebruikname van het orgel.

Communicatie in zending en diaconaat
28 mei organiseerde de classis een avond over communicatie op de gebieden van diakonie en zending, werelddiakonaat en ontwikkelingssamenwerking (zwo). Karel Jungheim en Burret Olde gaven er goede tips voor een effectieve communicatie.

Musical Noach
Van september 2013 tot juni 2014 speelt de oecumenische theatergroep Sowieso de musical Noach. Deze musical is te boeken door kerkelijke gemeentes in heel Nederland. Het is een verrassende productie waar volwassenen en jongeren samen op het podium staan.

Morgen begint vandaag!
14-16 juni wordt er in Hoorn een mooi weekend georganiseerd met als thema: morgen begint vandaag. Kijk snel in het programma hieronder waar je naartoe wilt gaan. Alle activiteiten staan open voor jong en oud! Schrijf dus snel de data en tijden in je agenda, op je kalender of zet ze in je telefoon. Dit mag je namelijk niet missen!

Westfriese kerkdienst in Opperdoes
De Protestantse Gemeente te Opperdoes houdt op zondag 30 juni voor de vierde keer een West-Friese kerkdienst. In de gehele liturgie wordt gebruik gemaakt van het Opperdoezer dialect. Het thema is: “Gelouve is niet zômaar wat.”

GERIATRISCH NETWERK WEST-FRIESLAND

STEUNVERKLARING VOOR HET OUDERENNETWERK WEST-FRIESLAND

STEUNVERKLARING OP PERSOONLIJKE TITEL.

Kerkenraad Protestantse Gemeente Enkhuizen
Kerkenraad Protestantse Gemeente Enkhuizen 2017-2018

Schuldhulpmaatje West-Friesland

Bericht aan alle belanghebbenden van Schuldhulpmaatje West-Friesland

aanvraagformulier voor subsidie uit de Regionale Bestemmingsreserve
CRO Noord-Holland - aanvraagformulier voor subsidie uit de Regionale Bestemmingsreserve t.b.v. (wijk)gemeenten
Voor het jaar 2018
Door externe factoren hebben kerken geen mogelijkheid gehad om, projecten aan te vragen voor het eerste halfjaar van 2018. U kunt dat met dit formulier alsnog doen. Aanvragen voor de 2e helft van 2018 moeten voor 1 juni aanstaande binnen zijn.

Brieven naar:

Het Mekka van de Protestanten

In Emden kreeg het Hollandse Protestantisme vorm

Maarten Luther, de stripheld  Trouw 280417

Speciale verantwoordelijkheid Lutherse kerk jegens Joden

Toeristen lokken met Luther

Het Lutherjaar, 500 jaar na 1517,    31 oktober Hervormingsdag

Paus graag geziene gast op lutherse herdenking

De man die de wereld veranderde

Deze paus vindt iedereen aardig, ook protestanten

Een terechte afkeuring van Luthers Jodenhaat, ook na vijfhonderd jaar

Luthers zware schuld

Na 500 jaar Reformatie lijkt PKN door te schieten naar alledaagsheid

Een Duits monument

Duitsland nog altijd 'Lutherland'

Zonder Luther geen Bach

Reformatie, een bedrijfsongeval?

Trouw 310317  Luther als nieuwsfenomeen.

Trouw 110417 De 'ware'ergenamen van Calvijn

Trouw 260517 Forum in de geest van Luther

Volkskerk met geschiedenis van verzet.

ANBI-regels belastingdienst en giften

ANBI folder